Enduro mountainbike wedstrijd Daverdisse

Daverdisse is een gemeente nabij de Franse grens in de provincie Luxemburg. Het was even geleden, maar we gingen nog eens foto’s nemen van een mountainbike wedstrijd. Mijn zoon wilde voor de funk eens meerijden, het zou meteen zijn eerste wedstrijd worden. Echter alles bleek niet zo gemakkelijk te zijn. 

Hij moest starten rond 9h,  zo’n wedstrijden zijn verdeeld onder verschillende manches (ritten). Met de fiets naar boven, en dan op tijd met de fiets naar beneden, op het einde tellen ze de tijden op en voila je hebt een klassement.  We waren dus naar ginder vertrokken met de mobilhome, wat uiteindelijk geen goed idee bleek, of je moest er al eens zijn geweest. Dan wist je waar je zonder al te veel moeite je camper kon plaatsen. Ik volgde maar de pijltjes van de organisatie. En dat bleek geen slime zet te zijn. 

Daverdise Dirk Coremans Fotograaf 108

Van een mooi kronkelend asfalt ging deeg over in een doodlopende gravelweg, om daar verder te gaan in een een veldweg, op uiteindelijk op een weide uit te komen. Hier was het eerste euvel al, die weg was veel te smal, of ze waren vergeten te snoeien, dat kan ook. En de weide stond op een helling, het had geregend, slijk, voorwielaandrijving. Je raad het al, we stonden dar vast. Gelukkig had de organisatie een tractor voorzien. Achteraf bleek dat als ik gewoon de andere pijlen had gevolgd, deze miserie niet had moeten doorstaan. Slecht voor mijn bloedsomloop en tikker.

Nu hoe zo’n wedstrijd juist zou verlopen, ik wist het niet. ik dacht ze komen op nummer naar bededen, maar dit was niet het geval. Blijkbaar kwamen de ervaren rijders om de 30sec naar beneden, de rest om de 15sec. Een overzicht heb je hier dus niet. Dante was naar boven gereden voor de eerste manche, had zijn bandje vergeten voor de tijdsopname en kon terug naar beden komen. Hij vertrok als één van de laatste. Hij was ook vergeten zijn banden af te laten, het was dus meer schuiven dan rijden naar beneden, in die eerste manche. Al doende leert men.

Daverdise Dirk Coremans Fotograaf 36

Maar dan kwam mijn probleem, waar vertrekken ze nu? Dus ik te voet, in het spoor van de renners. Gelukkig werden de daaropvolgende manches allemaal gereden, bijna rond hetzelfde punt. Zo heb ik toch nog wat renners naar bededen zien komen. maar voor echte mooie foto’s te kunnen maken, zou je eerste het hele parcours moeten kunnen verkennen op zoek naar hotspots. Dit was dus nu niet het geval, en het licht wilde ook al niet meewerken in de bos. Maar het zag er geweldig leuk uit, alles in een gemoedelijke sfeer, ik heb mij ook een enduro fiets besteld, elektrisch dan wel. Misschien moeten we toch ook nog eens meedoen, er zijn op de moeilijke plaatsen overal chicken ways voorzien, dus. Het idee op zich vindt mijn vrouw een niet zo goed idee.

Het was een leuke eerste ervaring, voor mooie foto’s te nemen moeten we hier een paar keer geweest zijn en zelf het parcours verkennen. Maar hoogstwaarschijnlijk kom ik zelf de volgende keer met de fiets en laat dan mijn camera thuis. Daverdisse is een geweldig mooie streek, in de zomer kom ik sowieso met mijn moto nog eens een bezoekje brengen. We leven in een mooi land. Mijn zoon werd 8ste bij de juniors uiteindelijk, en kon op het einde bijna niet meer fietsen. Hij had krampen, maar we hebben ons beide geamuseerd. 

Daverdise Dirk Coremans Fotograaf 40

We hebben wat foto’s genomen, ben er zelf niet echt tevreden over. we hadden wat problemen met het aanwezige licht en te weinig parcourskennis. maar vind je de foto’s leuk, geef dan zeker wat liefde en sterren op deze link.

Alle foto’s ka je ontdekken op onze portfolio pagina of via deze link, wil je een foto op groot formaat. Geen probleem stuur me een mail, en ik bezorg jou deze.